Wat doet Toet tijdens Corona

02-05-2021
Voor Toet is de Corona ook een lastige periode, zoals voor iedereen,
Zoals vorige zomer toch buiten wat kunnen doen voor de bewoners in de zorginstellingen,
Nu mag Toet bij verschillende instellingen weer binnen komen met de nodige maatregels in acht nemend.

                         “Ondanks de afstand toch echt contact”.

 

09-06-2020 We zijn nu al weer een tijdje bezig, in de Corona crisis,

Toet doet nog steeds raambezoeken bij de zorg instellingen.
De hoogwerker die daar soms voor nodig is, wordt mogelijk gemaakt door sponsering en de crowdfunding actie.
Ondanks de nieuwe bezoekregeling voor de zorginstellingen, is het nog niet toegestaan voor Toet om naar binnen te gaan. En dit kan waarschijnlijk ook nog wel even duren.

Met de raambezoeken worden vele mooie momenten beleefd.
En de waardering is zo mooi en waardevol.

Mooi Nieuws
Lions club Alphen aan den Rijn sponsort Toet en Ipse de Bruggen Zwammerdam! https://www.facebook.com/Lions-club-Alphen-aan-den-Rijn-1700346190206615/

08-06-2020 Heeft Toet dankzij de Lions Club Alphen aan den rijn,
haar eerste bezoek van totaal 8,afgelegd bij Ipse de Bruggen in Zwammerdam.
De bewoners hebben er zo van genoten, dat div begeleiders nog even naar het raam/en naar buiten kwamen om Toet te bedanken. Ze hebben deze extra aandacht als superfijn ervaren. Het volgende bezoek staat gepland op 24-06-2020.

Toet wil ook bezig blijven, en wil graag wat doen voor de mensen waar ze normaal altijd komt voor haar werk, als Contactclown. Maar nu kan Toet natuurlijk niet binnen naar de mensen toe. Daar heeft ze wat op bedacht en gaat wel naar de mensen toe, maar dan vanaf de buiten kant. Ze heeft sponsering gekregen van o.a. Pro kaag en braassem en Gromax verhuur,en PCI Hoogmade Woubrugge om dit gedeeltelijk te kunnen bekostigen.

“Raambezoeken” heeft ze al een paar keer mogen doen. Met o.a een hoogwerker en vanaf de begane grond.

Zie de mooie foto’s en filmpjes:

ActiVitePagina leuk vinden10 april om 10:40 · 

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, lucht en buiten

In locatie #Hussonshoek kregen de bewoners een wel heel bijzondere ramenwasser op bezoek! Clown Toet vrolijkte de mensen van achter het glas op, mét hoogwerker! Activiteitenbegeleider Rineke: “Clown Toet had enorm veel interactie met de bewoners toen zij de ramen met scheerschuim inspoot, het vervolgens over de ramen uitsmeerde en zich afvroeg hoe ze dit nu weer schoon moest maken, de bewoners waren heel bereidwillig haar hierbij te ondersteunen ook al maakte zij ze op een heel bijzondere manier weer schoon. Er kwamen een tandenborstel, verfroller en gietertje aan te pas. Clown Toet maakte contact via mimiek en gebaren, en schakelde microfoon en muziek van de accordeon die zij bij zich had in om te musiceren.

Onze bewoners hebben enorm genoten van haar optreden, er is zoveel gelachen, de blijde gezichten, de spontane reacties en de knuffel die er door het raam werd gegeven bij het afscheid.”#samentegeneenzaamheid #samenvoordebestezorg