Wie is Carla Buntsma

Wie is Carla Buntsma?                                                                                                   2015022801 (13)

Jarenlang heb ik gewerkt als inkoop/magazijnmedewerkster in een verpleeghuis.
Zodra er activiteiten georganiseerd werden in het verpleeghuis gaf ik me graag op om te helpen als vrijwilligster. Vond het fijn de bewoners te leren kennen en wat extra’s  voor ze te kunnen doen.
Op een dag…………….tijdens een zomerfeestweek in het verpleeghuis kwamen er contactclowns op bezoek. Dat vond ik fantastisch. De benadering van de clown naar de bewoners was vol met liefde en aandacht. Zo prachtig, dat ik dacht:  Dit is iets wat ik ook wel heel graag zou willen doen……….
Dit heeft even geduurd. Ben van baan verandert en moeder geworden van twee kinderen.
En toch heeft het “contactclown worden” me nooit los gelaten.  Heb er veel over gelezen, o.a. de boeken van Ton Kurstjens en ben workshops gaan volgen.
Na een aantal workshops ben ik een jaaropleiding gaan volgen bij Ray Biemans.
Tijdens de opleiding merkte ik dat dit echt mij ding is.  Vooral tijdens de praktijklessen werd dit me duidelijk. Als clownsnaam bedacht ik Toet. Mijn moeder zei vaak tegen mij : wat heb je toch een lekkere bolle Toet! En dat vind ik wel wat liefs  en speels/ondeugends hebben.
Ben inmiddels in verschillende instellingen  met veel plezier op bezoek geweest.  Er ontstaan soms hele mooie contacten. Persoonlijk word ik hier heel blij van.  Blij , omdat ik een ander ook blij kan maken.
Het is ook zo fijn  om  positieve reacties van familie en vrienden te krijgen. Wat ik veel hoor is:” Ja, Carla dit is toch echt iets voor jou”.
Ik werk nu als zorgmedewerkster bij mensen met dementie. Mijn passie.
Daarnaast ben ik Contactclown Toet, een droom die is uit gekomen!
Ik hoop nog heel veel op bezoek te gaan bij mensen met dementie en verstandelijke beperking.

Vrolijke groetjes,
Carla

 

https://www.facebook.com/contactclowntoet